Sedan år 2005 har vi på Linds kök strävat efter att du ska få en upplevelse som du sent glömmer. Som en gammal dam antydde åt oss då hon njöt av maten under solstrålarna som trängde in genom glastaket: nu måste jag vara i paradiset! Det är precis en sådan aha-upplevelse som vi vill ge dig.

Hit är du välkommen i alla sinnesstämningar – du kan valsa fram över granitgolvet till bröllopslycka, eller minnas din kära under sorg. Du är också välkommen i de mest alldagliga situationerna – då du vill skratta i goda vänners lag, eller då energislukande möten behöver kryddas med närhet till natur.

Hos oss växer allt från banan och fikon till japansk mispel och persika. Då du besöker oss ska det kännas som att du rest jorden runt, även om kinderna svider av köld då du stiger ut genom dörren. Med hjälp av vår kärlek till växterna, och humlor som pollinerar året runt, blommar det i vårt växtrike också under vintern.

På sommaren är vår inglasade terrass med öppningsbara sidor en vinnare – med citrusfrukter dinglande bakom nacken kan du svalka dig med en tomatdrink i handen. Med våra specialtillverkade terrassbord växer citrusträden mitt i ert sällskap.

Renlighet och kvalitet är viktigt för oss – maten måste vara lika god alla dagar. Kraven på dig som kund är desto lägre ─ vi vill att du ska känna dig som hemma och att du kan komma precis som du är. Det spelar ingen roll om du har dieter eller är allergisk, för vi är alltid tillmötesgående. Specialmat måste dock alltid förbeställas.

Då du äter hos oss kan du vara säker på att maten är lagad från grunden. Vi vill bevisa att det är möjligt att laga mat av enkla råvaror, fast på ett annorlunda sätt. Vi blandar aldrig för många kryddor, men vi blandar alltid råvaror på ett överraskande sätt. Vi kan lova att efterrätter gjorda på grönsaker smakar godare än vad du tror – vår omtalade tomatpannacotta är en återkommande favorit bland kunderna!

Vi är speciella, och det har vi fått bevisat. Vi har uppmärksammats i över hundra olika tidningsreportage, fått en plats på Lonely Planets lista över de 16 bästa restaurangerna i Finland, samt en plats på Thrillist över de mest besöksvärda restaurangerna i Europa. Vi är stolta över vår restaurang och vi gör allt för att du ska längta efter att besöka oss igen!

Om företaget

OM ÄGAREN

 • Ägare till Linds kök är Maria Berg, uppväxt i Bäckliden i Närpes
 • Har tidigare jobbat som kock i både Närpes och Sverige
 • Har tidigare sysslat med cateringservice
 • Har varit växthusodlare sedan 1993
 • Fick Marthaförbundets matkulturstipendium 2006
 • Fick årets företagarpris 2008
 • Älskar att experimentera med tomat och annorlunda råvarukombinationer
 • Här kan du läsa mer om Maria

UTMÄRKELSER

 • Restaurangen har uppmärksammats i över hundra olika tidningsreportage, radiosändningar och tv
 • Linds kök fick en plats på Lonely Planets lista över de 16 bästa restaurangerna i Finland år 2015
 • Fick en plats på Thrillist över de mest besöksvärda restaurangerna i Europa år 2016, varav Linds kök blev vald att representera Finland